1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzmir esnafına doğalgaza geçiş için kolaylık getiriliyor

İzmir esnafına doğalgaza geçiş için kolaylık getiriliyor

İzmir Doğalgaz ile İzmir Fırıncılar Odası ve İzmir Otelciler Odası arasında esnafın doğalgaza geçişi için avantajlı koşullar sunan bir protokol imzalandı. 

İzmir esnafına doğalgaza geçiş için kolaylık getiriliyor

Enerji Günlüğü - İzmir Doğalgaz ile İzmir Fırıncılar Odası ve İzmir Otelciler Odası arasında esnafın doğalgaza geçişi için avantajlı koşullar sunan bir protokol imzalandı. 

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Nejdet Durmuş ve İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen ile bir protokol imzaladıklarını; protokol uyarınca odalara kayıtlı esnafa başta güvence bedeli olmak üzere, abonelik ve güvence bedeli ödemeleri konusunda çeşitli konularda kolaylıklar getirileceğini söyledi.

Ahmet Yetik, gelişen şartlara uygun olarak küçük işletmelerin desteklenmesi gerektiğine inandığını belirterek, “Doğalgaz sadece konutlarda değil, sahip olduğu özelliklerle büyük, küçük ve orta ölçekli işletmelerde üretimin yanı sıra ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarının karşılanmasında çok önemli ekonomik ve konfora dayalı avantajlar sağlıyor. Değerli başkanlarımızla imzaladığımız bu protokolün odalara kayıtlı esnaflarımıza önemli katkılar sağlayacağına ve çok sayıda esnafımızın doğalgaza geçeceğine inanıyorum” dedi.

PROTOKOL TAKSİT VE İNDİRİM İMKANI GETİRİYOR
Protokol uyarınca güvence bedelinde mevzuattaki hesaplama yönteminde çıkan bedel üzerinden yüzde altmışa kadar varan indirim yapılacak; abonelik bedeli peşin fiyatına kredi kartına 12 taksitle ödenebilecek; güvence bedeli peşin fiyatına kredi kartına 6 taksitte ödenebilecek. 

Ayrıca güvence bedeli ödemeleri nakit yerine banka teminat mektubu aracılığıyla da yapılabilecek. İzmirli esnaf, protokolün sağladığı bu imkanlardan 31 Aralık 2019 tarihine kadar yararlanabilecekler. 

Önceki ve Sonraki Haberler