1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir'de jeotermal kaynak aranacak

İzmir'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - OBD Enerji, İzmir'in Menemen ilçesinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. OBD Enerji Anonim Şirketi tarafından...

İzmir'de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - OBD Enerji, İzmir'in Menemen ilçesinde iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

 

OBD Enerji Anonim Şirketi tarafından İzmir İli, Menemen İlçesi, Kesik Mahallesi (1146 Ada, 8 ve 9 Parseller ile 1215 Ada, 2 Parsel) sınırları içerisinde, 1551 Arama Ruhsatı numaralı sahada iki adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranması planlanıyor.

 

896.000 TL bedelli proje 2 farklı lokasyonda, öncelikle sondaj kuyusunun açılacağı nokta belirlenecek, ardından belirlenen noktayı kapsayan yaklaşık 3.000 m² büyüklüğünde çalışma alanına sondaj ekipmanının kurulması ile birlikte çalışmalar başlatılacak. Arama faaliyetinin sonucunda ulaşılacak jeotermal akışkanın özelliklerine, kapasitesine ve kuyu verilerinden elde edilen değerlendirmeler sonucunda yeni sondajlar ve tesisler için uygun yatırım planı yapılacak.

 

Çalışmalar sırasında aynı anda toplam 4 kişilik personelin görev alması planlanıyor. Her bir sondaj faaliyetinin yaklaşık 2 ay süreceği öngörülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler