1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İzmir'de yenilenebilir enerji kooperatifi kuruldu

İzmir'de yenilenebilir enerji kooperatifi kuruldu

Enerji Günlüğü - TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyesi 10 genç girişimci İzmir'de yenilenebilir enerji kooperatifi kurdu.Türkiye Odalar...

İzmir'de yenilenebilir enerji kooperatifi  kuruldu

Enerji Günlüğü - TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyesi 10 genç girişimci İzmir'de yenilenebilir enerji kooperatifi kurdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyesi 10 genç girişimci, alanında uzman isimleri buluşturarak hem girişimleri güçlendirmek hem de yeni iş bağlantıları yaratmak amacıyla İzmir'de yenilenebilir enerji kooperatifi kurdu.

Bu amaçla dün yapılan toplantıda kurulan yenilenebilir enerji kooperatifi, yenilenebilir enerji üretim santrallerine ortak olmak isteyen girişimcilerin küçük sermayelerle büyük yatırımlara ortak olmalarını ve sermayenin tabana yayılmasını sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, ortakların, elektrik üreterek enerji giderlerini de azaltmak, enerjide dışa bağımlılığı azaltılmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üreterek çevreye verilen zararı azaltmak da kooperatifin hedefleri arasında.

Yasal kurulumu tamamlanan kooperatifin kısa sürede güneş enerjisi projeleri ile çalışmalara başlaması öngörülüyor.

Türkiye'nin ilk yenilenebilir enerji kooperatifi Teeskoop 2015 yılında kuruldu ve halen Adana ve Niğde illerinde çalışmalar yürütüyor. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİ İÇİN YOLA KOYULMALI

Önceki ve Sonraki Haberler