1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Japonya’dan LNG’ye 10 milyar dolar yatırım

Japonya’dan LNG’ye 10 milyar dolar yatırım

Japonya, global LNG altyapı projeleri için 10 milyar dolar yatırım yapacak. 

Japonya’dan LNG’ye 10 milyar dolar yatırım

Enerji Günlüğü - Japonya, global LNG altyapı projeleri için 10 milyar dolar yatırım yapacak. 

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Isshu Sugawara, Küresel LNG pazarını geliştirme ve enerji arz güvenliğini güçlendirme stratejileri kapsamında Japonya ve özel şirketlerin dünya genelinde sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) altyapı projelerine toplam 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. 

Sugawara yaptığı açıklamada, “Japonya’nın iki yıl önce enerji tedarik zincirlerine 10 milyar dolardan fazla yatırım ya da finansman sağlama taahhüdünün üzerine, hem kamu hem de özel sektörden 10 milyar dolarlık ek ve toplu fonlama konusunda yeni bir taahhütte bulunuyoruz” dedi. Sugawara, Japonya’nın süper soğutulmuş yakıtın kullanımını genişletme çabasının bir parçası olarak, ülkenin LNG teknolojisinde 500 uzman yetiştirmeyi planladığını söyledi.

Japonya iki yıl önce çatışma ve çekişmelerin enerji arz güvenliğini tehdit ettiği Orta Doğu’ya enerji bağımlılığını azaltma hedefiyle Japonya’nın enerji tedarik zincirlerini iki katına çıkartarak dünyanın en büyük LNG alıcısı olma hedefini açıklamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler