1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaliforniya'da evlere güneş paneli şartı!

Kaliforniya'da evlere güneş paneli şartı!

Enerji Günlüğü - ABD’nin en kalabalık eyaleti Kaliforniya, 2020 yılından itibaren kurulacak tüm müstakil ev ve apartman dairelerinde güneş enerjisi...

Kaliforniya'da evlere güneş paneli şartı!

Enerji Günlüğü - ABD’nin en kalabalık eyaleti Kaliforniya, 2020 yılından itibaren kurulacak tüm müstakil ev ve apartman dairelerinde güneş enerjisi panellerini zorunlu kıldı.

ABD'nin batı yakasında yer alan ve ülkenin en kalabalık eyaleti olan Kaliforniya, 1 Ocak 2020'den sonra inşa edilecek tüm müstakil ev ve apartman dairelerinde güneş enerjisi panellerini zorunlu kılan ilk ABD eyaleti oldu. 

BBC'nin haberine göre, Kaliforniya Enerji Komisyonu kararı oybirliğiyle onayladı. Eyalet daha önce de 2030 itibariyle tüm hanelerde kullanılan elektriğin yüzde 50'sinin karbon salımına yol açmayan kaynaklardan gelmesini şart koşmuştu. Eyalet, geçen yıl kullanılan elektriğin yüzde 16'sı güneş enerjisinden elde etmişti.

KARARA KARŞI ÇIKANLAR MALİYET ARTIŞINI ÖNE SÜRÜYOR

Kararın hala İnşaat Standartları Komisyonu tarafından onaylanması gerekiyor. Karşıtları, kararla yeni ev maliyetlerinin 8 ila 12 bin dolar artacağına dikkat çektiler. Enerji komisyonu ise, ev kredisi ödemelerinde sadece ortalama 40 dolarlık bir artış olacağını, buna karşılık , ısınma, soğutma ve ışıklandırma maliyetinden ayda 80 dolar tasarruf edileceğini kaydediyor.

KALİFORNİYA ALMANYA İLE İKLİM MÜCADELESİNDE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

KALİFORNİYA GÜNEŞ KURULUMUNDA REKOR KIRDI

Önceki ve Sonraki Haberler