1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanadalı Thrace Basin Silivri’de doğalgaz arayacak

Kanadalı Thrace Basin Silivri’de doğalgaz arayacak

Thrace Basin Natural Gas Co. şirketi, İstanbul’un Silivri ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak doğalgaz arayacak.

Kanadalı Thrace Basin Silivri’de doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - Thrace Basin Natural Gas Co. şirketi, İstanbul’un Silivri ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak doğalgaz arayacak.

Kanadalı Valeura Energy’nin bağlı ortaklığı olan Thrace Basin Natural Gas (Türkiye) Co. Türkiye Ankara Şubesi, İstanbul İli, Silivri İlçesi, Değirmenköy Mahallesi içerisinde ARİ/TGT-PIN-CBV/K/F19-C3-1 nolu ruhsat alanı içerisinde doğalgaz aramayı planlıyor. 4 milyon 600 bin lira bedelli proje kapsamında 4 adet sondaj kuyusu açılacak. 

Sondaj çalışmalarında 3000 metreye kadar ilerlenecek. Kuyularda yeterli gaz emareleri görüldüğünde muhafaza boruları indirilerek çimentolama yapılacak. Çimento kuruduktan sonra uygun kuyu başı ekipmanı montajı yapılacak ve Kuyu Tamamlama ekibine saha teslim edilecek. Kuyuda yeterli gaz emaresi görülmezse Petrol Kanunu'na ve Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılarak lokasyon toplama işlemleri yapılacak.

Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında her bir kuyudan günlük maksimum 50.000 - 100.000 m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler