1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Karsan Japonya pazarına hazırlanıyor

Karsan Japonya pazarına hazırlanıyor

Türk Otomotiv sanayisindeki tek bağımsız çok markalı araç üreticisi Karsan, ilk sağdan direksiyonlu aracı e-JEST ile önümüzdeki yıl Japonya pazarında 100 adetlik satış hedefliyor.

Karsan Japonya pazarına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Otomotiv ülkesi olarak bilinen Japonya pazarına Nisan 2023’de Altech firmasıyla gerçekleştirdiği iş birliği anlaşmasının ardından giriş yapan Karsan, e-JEST modelinin Japonya lansmanını gerçekleştirdi. 

Avrupa’da elektrikli ve otonom toplu ulaşımın dönüşümüne katkı sunan Karsan, Kuzey Amerika’nın ardından şimdi de Japonya pazarında hizmet vermeye başlıyor. Markanın tarihindeki ilk sağdan direksiyonlu araç olan e-JEST’i, Japonya’da Türk Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende tanıtan Karsan, bu pazarda distribütörü Japon ticaret şirketi Altech firmasıyla faaliyetlerine başladı. 

2024’TE JAPONYA PAZARINDA 100 ADET SATIŞ HEDEFİ

İsmi otomobil kavramıyla birlikte anılan bir ülkede, Türk markası olarak yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Avrupa’daki başarılarımız ve Kuzey Amerika pazarında büyük bir hızla genişlettiğimiz araç parkımızın yanına şimdi de Japonya pazarını ekliyoruz. ‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma vizyonumuz ile dünyada toplu ulaşımı dönüştürüyoruz. Bu dönüşüme, 2018 yılı sonunda 6 metrelik elektrikli minibüs e-JEST ile başlamıştık. Hedefimiz bu yılı 22 ülkede 1000 adet elektrikli araca ulaşarak kapatmak. Kısa bir süre önce Kanada ile Kuzey Amerika’nın da ilk elektrikli minibüsü olan e-JEST modelimiz, son 3 yıldır üst üste Avrupa’da kendi sınıfının en fazla tercih edilen modeli olmaya devam ediyor. Bu lansmanla birlikte Karsan olarak Japonya’ya giriş yapan ilk elektrikli Avrupa markası olduk. Ayrıca Kanada’dan Japonya’ya kadar çok geniş bir coğrafyada hizmet verir hale geldik. Gelecek  yıl içinde Japonya pazarında da 100 adetlik satış hedefliyoruz” dedi.

e-JEST 210 KM MENZİLE SAHİP

6 metrelik elektrikli şehir minibüsü Karsan e-JEST, markanın elektrik dönüşümünde lider model olarak dikkat çekiyor. 22 kişilik yolcu kapasitesine rağmen kompakt bir boyuta sahip olan e-JEST, gücünü BMW’nin 135 kW’lik elektrik motorundan alıyor. 88 kWh batarya kapasitesi ile 210 kilometreye kadar menzile sahip olan araç, hızlı şarj ile 1 saatte, ev tipi gece şarjı ile 4 saatte şarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler