1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karsan’ın elektrikli otobüsü Atak Electric görücüye çıktı

Karsan’ın elektrikli otobüsü Atak Electric görücüye çıktı

Karsan, yeni elektrikli otobüsü Atak Electric’in lansmanını Almanya’da yaptı. 

Karsan’ın elektrikli otobüsü Atak Electric görücüye çıktı

Enerji Günlüğü - Karsan, yeni elektrikli otobüsü Atak Electric’in lansmanını Almanya’da yaptı. 

Karsan, elektrikli araçlarının en yenisi olan Atak Electric’i, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirdiği etkinlikle lanse etti. BMW ile birlikte düzenlenen etkinliğin bu yılki teması ‘New Definition of Mobility’ oldu. 

Toplamda 220 kWh kapasiteli beş adet BMW i bataryasına sahip olan Karsan Atak Electric, hızlı şarj özelliği ve tek şarjda 300 kilometre menzile ulaşmasıyla dikkat çekti. Lansmanda Atak Electric ile birlikte Karsan Jest Electric, BMW i3 ve i8 modelleri de sergilendi.

300 KM MENZİL
Karsan CEO’su Okan Baş, 35 adet Jest Electric’in Fransa, Almanya ve Yunanistan başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde hizmet vermeye başladığını belirtti. Jest Electric minibüslerinin ardından, 1 yıl içerisinde otobüs sınıfındaki Atak’ın da elektrikli versiyonunu pazara sunduklarını belirten Okan Baş, “Dünyanın elektrikli araç teknolojilerinde öncü otomotiv markalarından BMW ile beraber tüm dünyada kullanılabilecek elektrikli toplu taşıma çözümleri üretmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda yine menzili, benzersiz teknolojisi ve boyutlarıyla alanında öncü olan yeni yüzüyle de dikkat çeken Atak Electric’i pazara sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dolayısıyla bir Türk markası olarak, 1 yılda, 2 elektrikli araç geliştirmiş ve seri üretime geçebilmiş ilk ve tek şirket olma unvanına da eriştik. Karsan Atak Electric’te 44 kWh kapasiteli 5 adet BMW i bataryası bulunuyor. Bu bataryalarla Atak Electric’in menzili, 300 km’ye kadar çıkıyor” dedi.

AĞUSTOS’TA SERİ ÜRETİM BAŞLAYACAK
Okan Baş, “Ağustos 2019 itibariyle Atak Electric ile Fransa, Almanya, Romanya, İtalya, Portekiz, Bulgaristan gibi ülkelerde roadshowlarımızı başlatıp yıl sonuna kadar bu aktiviteye devam ediyor olacağız. İlk etapta Avrupa pazarlarını öncelikli olarak hedefleyeceğimiz Atak Electric modelimizde, Ağustos ayı itibariyle seri üretime başlayacağız. BMW ile olan güçlü işbirliğimiz ise devam edecek ve umuyoruz ki yepyeni taşıma çözümlerinde birlikte güzel işler başaracağız” ifadelerini kullandı.

3 SAATTE HIZLI ŞARJ
Atak Electric’te görev yapan elektrikli motor, 230 kWh motor gücü ve 2.400 Nm tork üretiyor. BMW tarafından geliştirilen beş adet 44 kWh bataryalarla toplamda 220 kWh batarya kapasitesi bulunan Atak Electric, 300 km’ye varan menzile ulaşıyor. Atak Electric, alternatif akımlı şarj üniteleriyle 5 saatte, hızlı şarj üniteleriyle de 3 saatte tam şarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25’e kadar kendi kendini de şarj edebiliyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler