1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası üretimde

Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası üretimde

Enerji Günlüğü - İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı ve üretime geçti. İzmir Karşıyaka...

Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası üretimde

Enerji Günlüğü - İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı ve üretime geçti. 

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen ve yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Örnekköy Mezarlığı’nın üst kısmında, belediyeye ait 30 dönümlük alanda kurulan tesis açıldı. 

Geçen yıl başlatılan çalışmalarda İZKA'nın, Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı hibesinden de yararlanan belediye, arazinin 9 dönümlük bölümüne 2013 adet güneş paneli yerleştirdi.

Bugün faaliyete geçen tesiste yılda 420 bin liralık elektrik üretileceği hesaplanıyor. Elde edilen gelir, distribütör firma ile mahsuplaşılacak ve belediye hizmet binası, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Tay Park için yıl boyunca elektrik ücreti ödenmeyecek.

İlk etapta arazinin 9 dönümlük pilot bölgesinde hayata geçirilen proje kısa sürede 30 dönümlük alana yayılacak. Bu sayede, belediyeye ait tüm tesislerin elektrik ücretinden tasarruf sağlanacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi, bir belediye tarafından şu ana kadar gerçekleştirilen en kapsamlı güneş enerjisi projesi olarak kabul ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler