1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü kuruluyor

Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü kuruluyor

KKTC ile ilişkileri koordine etmek üzere Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü kurulmasına karar verildi.

Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü kuruluyor

Enerji Günlüğü - KKTC ile ilişkileri koordine etmek üzere Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü kurulmasına karar verildi.

2019/13 Sayılı Cumhurbakşanlığı Genelgesi uyarınca; Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile ilişkilerini bütün yönleriyle uyumlu bir şekilde yürütecek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Bakan tarafından koordine edilecek şekilde Kıbrıs İşleri Koodinatörlüğü kurulacak. 

KKTC'nin kalkınması için girişilecek çabalara katkıda bulunmak amacıyla Türkiye’den KKTC’ye yapılacak ekonomik, mali ve teknik yardımların planlaması ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanınca görevlendirilen makam bünyesinde, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü oluşturulacak.

İki ülke arasında akdedilen ekonomik programların uygulanmasını izlemek ve değerlendirmek amacıyla Cumhurbaşkanınca görevlendirilen makam oluruyla teknik heyet ve ihtiyaca binaen uzmanların katılımı ile geçici çalışma grupları kurulabilecek. Bunların çalışma usul ve esasları da aynı usulle belirlenecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca KKTC ile yürütülecek her türlü konuya ilişkin iş ve işlemlerde, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü ile görüş alışverişi yapılarak gerekli mutabakat sağlandıktan sonra uygulamaya geçilmesi konusunda gereken hassasiyet gösterilecek.

Yayımlanan genelge ile 1997/60, 1998/17, 2001/7 ve 2007/31 sayılı genelgeler de yürürlükten kaldırıldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler