1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kıbrıs Rum yönetiminden iki yeni lisans

Kıbrıs Rum yönetiminden iki yeni lisans

Güney Kıbrıs, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunmaları için Total ve Eni’ye 7. Blokta iki yeni lisans verdi.

Kıbrıs Rum yönetiminden iki yeni lisans

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunmaları için Total ve Eni’ye 7. Blokta iki yeni lisans verdi.

Güney Kıbrıs, adanın güneyi ile güneydoğusunu kapsayan bölgelerde petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunmaları için Fransız Total ve İtalyan Eni şirketlerine yetki verdi. Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti Enerji Bakanı Giorgos Lakkotrypis, Fransız Total ve İtalyan Eni şirketlerine gerekli izinlerin verildiğini açıkladı.

Yeni imzalanan anlaşma ile Eni ve Total yarı ortaklıkla Kıbrıs sularındaki 7. Blokta yedi arama lisansına sahip oldu. İki şirket önümüzdeki iki yıl içinde lisans sahasında altı sondaj kuyusu açacak. Yine Total, Eni'den 2. ve 9. bloklar için yüzde 20, 3. blok için yüzde 30 ve 8. blok için yüzde 40'lık bir pay alacak.

Uzmanlar, şu ana dek yapılan araştırmalar neticesinde Kıbrıs'ın güneyinde yaklaşık 227 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu tahmin ediyor. Söz konusu doğalgaz hacminin maddi karşılığının da 40 milyar euronun üzerinde olacağı belirtiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler