1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. KKTC'den Rum Yönetimini'nin doğalgaz ihale ilanlarına tepki

KKTC'den Rum Yönetimini'nin doğalgaz ihale ilanlarına tepki

Enerji Günlüğü - KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) doğalgaz ihale ilanı yayınlamasını eleştirerek, bunun Kıbrıs görüşmelerindeki olumlu...

KKTC'den Rum Yönetimini'nin doğalgaz ihale ilanlarına tepki

Enerji Günlüğü - KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) doğalgaz ihale ilanı yayınlamasını eleştirerek, bunun Kıbrıs görüşmelerindeki olumlu atmosfere zarar vereceğini açıkladı.

KKTC Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi bir açıklama yaparak Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varmak için çabaların sürdüğü bir süreçte GKRY'nin tek yanlı olarak 24 Mart 2016 tarihinde ilan ettiği 6, 8 ve 10’uncu parsellerde hidrokarbon aramaları için üçüncü ihale duyurusunun sürece zarar vereceğini belirtti.

TÜRK HALKI DA BÖLGEDE SÖZ SAHİBİ

Kıbrıs Adası’nın iki eşit ortağından biri olan Kıbrıs Türk halkının Ada’nın deniz yetki alanındaki mevcut doğal kaynaklarında hakları bulunduğu kaydedilen açıklamada, Kıbrıs Türk halkının hidrokarbon kaynaklarının araştırılması, çıkarılması ve işletilmesine ilişkin tüm kararların alınmasında Rum liderliği kadar söz sahibi olduğu da vurgulandı. 

Kıbrıs Türk tarafının kapsamlı bir çözüme ulaşılana kadar, ada çevresinde bulunan doğal kaynaklarının araştırılması, çıkarılması ve işletilmesi faaliyetlerinin tarafların karşılıklı belirleyecekleri bir işbirliği çerçevesinde yürütülmesinin en doğru yol olacağı kanaatinde olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Kıbrıs Rum liderliğine, BM gözetiminde yürütülen müzakere sürecine odaklanması ve en kısa sürede yerleşmiş BM parametreleri ile 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Açıklama temelinde bir anlaşma sağlanması için yapıcı bir yaklaşım sergilemesi yönündeki çağrımızı bu vesileyle bir kere daha yineleriz”.

GÜNEY KIBRIS 3. TUR ENERJİ İHALELERİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler