1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Konya'ya 16 MW'lık RES kurulacak

Konya'ya 16 MW'lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Aladağ Rüzgar Enerji, Konya'da 16 MW'lık Kuyuluoyak RES kurmayı planlıyor. Aladağ Rüzgar Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından...

Konya'ya 16 MW'lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Aladağ Rüzgar Enerji, Konya'da 16 MW'lık Kuyuluoyak RES kurmayı planlıyor. 

Aladağ Rüzgar Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Konya İli, Derebucak İlçesi sınırları içinde kurmayı planladığı 16 MW gücünde “Kuyuluoyak Rüzgar Enerji Santrali” Projesinin yerini, Selçuklu İlçesi, Sızma Mahallesi, Otlukoyak Tepe Mevkii olarak tadil etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’ndan üretim lisansı alan şirket, sahada yapılan rüzgar ölçümlerinin olumlu sonuç vermemesi nedeniyle santral yerinin tadili için Ağustos ayında başvuru yaptı. Böylece yeniden ÇED Raporu hazırlandı. 

Yeni hazırlanan ÇED raporuna göre 37.000.000 TL bedelli proje kapsamında, her biri 2.000 kW (2 MW) olmak üzere 8 adet türbin kurulması ve inşaat döneminde 10 personel, işletme döneminde 5 personel çalıştırılması planlanıyor.

Kuyulukoyak Rüzgar Enerji Santrali proje alanı 667,91 hektarlık bir alanı kaplarken, her bir rüzgar türbini 20 m x 20 m olmak üzere 400 m2’lik bir alana oturacak.

Kuyulukonak RES projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

ÇAMINBAŞI VE KUYULUKOYAK RES'TE YER DEĞİŞİKLİĞİ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler