1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Konya'ya 8,4 MW'lık Altınekin GES kurulacak

Konya'ya 8,4 MW'lık Altınekin GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Konya'da 8,4 MW kapasiteli Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor.Konya'nın Altınekin ilçesinde 156.400 m2’lik alanda kurulacak...

Konya'ya 8,4 MW'lık Altınekin GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Konya'da 8,4 MW kapasiteli Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor.

Konya'nın Altınekin ilçesinde 156.400 m2’lik alanda kurulacak 8,4 MW kapasiteli Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santrali kurulumuna Haziran ayı itibariyle başlandı. Santral yatırımı, Temmuz sonu itibariyle yüzde 60 oranında tamamlandı. 

Türkiye standartlarına uygun şeklide özel olarak tasarlanan ve tüm santrallerde verimliliği artıran uzaktan izleme sistemi ile, üretim değerlerine anlık ulaşabilme imkânı sağlayacak olan Altınekin Güneş Enerjisi Santrali’nin, yılda 14.200.000 kWh elektrik üretmesini öngörülüyor.

Altınekin Güneş Enerjisi Santrali devreye alındıktan sonra yıllık ortalama 21.000’in üzerinde ağacın kurtarılmasını ve ortalama 9.000 ton CO2 salınımının engellenmesini sağlayacak.

Santralin kurulumunu Konya Kızören’de toplamda 22,5 MW kapasiteli Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini devreye alan ve bu yıl içinde 90 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlayan Tekno Ray Solar gerçekleştiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler