1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Konya`ya elektrikli otobüsler geliyor

Konya`ya elektrikli otobüsler geliyor

Enerji Günlüğü - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği elektrikli otobüs ihalesini Bozankaya kazandı.Bozankaya'dan yapılan açıklamaya göre,...

Konya`ya elektrikli otobüsler geliyor

Enerji Günlüğü - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği elektrikli otobüs ihalesini Bozankaya kazandı.

Bozankaya'dan yapılan açıklamaya göre, çevreci yaklaşımları ile daha önce doğalgazlı (CNG) otobüs alımı yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına elektrikli otobüslerle devam etme kararı aldı.

Elektrikli otobüs üretimi yapan Bozankaya, belediyenin açtığı elektrikli otobüs ihalesini 1 milyon 436 bin Euro'luk teklif vererek kazandı.

Şirket, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmek üzere, yerli üretim 4 elektrikli otobüs için anlaşma imzaladı.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, elektrikli otobüs E-Bus'ın toplu taşımacılık alanında çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Günay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin elektrikli otobüsleri tercih etmesiyle ileriye yönelik bir karar aldığını vurguladı. Günay, şunları kaydetti:

"E-Bus, hem çevreci hem de tasarruflu teknolojisi ile şehir içi yakın mesafe ulaşımında birçok avantaj sağlıyor. Elektrikli otobüslerimiz için Ar-Ge çalışmalarımızı titizlikle tamamlayarak, aracımızı üretmeye başladık. Türkiye'deki ilk elektrikli otobüsleri, bir yerli üretici olarak sunabilmek bizim için büyük gurur kaynağı oldu."

...

Önceki ve Sonraki Haberler