1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KPMG: Karlı elektrik dağıtımında bu yıl yeni ortaklıklar olabilir

KPMG: Karlı elektrik dağıtımında bu yıl yeni ortaklıklar olabilir

Enerji Günlüğü - 2017 yılında enerji sektöründe bol işlem olacağı ve özellikle de elektrik dağıtımında yeni ortaklıkların gündeme gelebileceği...

KPMG: Karlı elektrik dağıtımında bu yıl yeni ortaklıklar olabilir

Enerji Günlüğü - 2017 yılında enerji sektöründe bol işlem olacağı ve özellikle de elektrik dağıtımında yeni ortaklıkların gündeme gelebileceği belirtildi. 

KPMG Türkiye’nin 2017 Enerji Sektör Raporu’na göre, 2017 yenilenebilir enerji santralleri, yerli kömür sahaları, doğalgaz santralleri ve elektrik dağıtımı varlıklarında bol işlemli bir yıl olacak. Sektörde özelleştirme ve satın almalara ek olarak büyük yatırımlar bekleniyor. Elektrik dağıtımdaki karlı yapı, yeni ortaklıkları gündeme getirebilir.

 KPMG Türkiye Enerji Sektörü Lideri Onur Okutur, “2011’de dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesiyle devletin kasasına 12 milyar dolardan fazla kaynak aktarıldı. Firmalar ciddi miktarda altyapı yatırımı ve müşteri memnuniyetini artırıcı yatırımlar gerçekleştirdi. Son zamanlarda işlem gerçekleşmese de çeşitli yabancı gruplar, elektrik dağıtım şirketlerinde ortaklık ve satın alma konularını değerlendiriyor. Elektrik dağıtım sektöründe devlet tarafından garantili kar marjı, elektrik dağıtım şirketlerinin geniş müşteri portföyüne ve düzgün nakit akışına sahip olması bu varlıkları yeni ortaklıkları açık hale getiriyor. 2016 sonunda Zorlu Enerji’nin Osmangazi EDAŞ’ı satın almasıyla başlangıcını gördüğümüz bu tür birleşme ve satın almaların devamı gelebilir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler