1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kumbaroğlu: Filistin ve Katar Türkiye’nin sırtından vuruyor

Kumbaroğlu: Filistin ve Katar Türkiye’nin sırtından vuruyor

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Filistin ve Katar’ın Türkiye’nin KKTC ve Doğu Akdeniz mücadelesinde sessiz kalmakla yetinmeyip, karşı cephedeki ülkelerle hareket ettiğini söyledi.

Kumbaroğlu: Filistin ve Katar Türkiye’nin sırtından vuruyor

Enerji Günlüğü - Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Filistin ve Katar’ın Türkiye’nin KKTC ve Doğu Akdeniz mücadelesinde sessiz kalmakla yetinmeyip, karşı cephedeki ülkelerle hareket ettiğini söyledi.

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de attığı adımlara karşı Türkiye’nin her daim destek olduğu ülkelerden Filistin ve Katar’ın tutumlarına dikkat çekti. 

TÜRKİYE FİLİSTİN POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

Filistin ve Katar’ın Türkiye’nin KKTC ve Doğu Akdeniz mücadelesinde sessiz kalmakla yetinmeyip, karşı cephemizdeki ülkelerle hareket ettiğine vurgu yapan Kumbaroğlu, Filistin yönetiminin, Kıbrıs Rum kesimi ile yakın işbirliği geliştirirken KKTC’nin davetlerini geri çevirdiğini ve son olarak da Kıbrıs Rum Kesimi’nin Türkiye’yi ve KKTC’yi dışlayarak kurduğu Doğu Akdeniz Gaz Forumu’na katılan öncü ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Kumbaroğlu, “Düştükleri tüm sıkıntılı dönemlerde Filistin yönetiminin ve halkının yanında olduğunu tüm dünyaya ilan eden tek ülke Türkiye. Buna rağmen Filistin’in Türkiye ve KKTC karşıtı politika yürütmesi ne dostluğa ne kardeşliğe ne de müttefikliğe sığar. Filistin yönetiminin Türk Dünyası için kabul edilemez bu tutumu değişmezse Türkiye Filistin’e yönelik dış politikasını gözden geçirmelidir” dedi. 

KATAR DA SIRTIMIZDAN VURUYOR

Prof. Dr. Kumbaroğlu, Türkiye’nin yakın müttefiklerinden biri olan Katar’ın da ülkemiz ve KKTC aleyhinde adımlar attığının altını çizerek, “Katar Milli Petrol Şirketi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile sözleşme imzaladı. Rum Kesimi’nin sözde 10’uncu parselinde doğalgaz arama faaliyetlerine katılıyor” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler