1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2’nin yüzde 75’i tamamlandı 

Kuzey Akım 2’nin yüzde 75’i tamamlandı 

Almanya'nın Rusya'dan doğalgaz alımını ikiye katlayacak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nı inşa çalışmalarının yüzde 75’i tamamlandı.

Kuzey Akım 2’nin yüzde 75’i tamamlandı 

Enerji Günlüğü - Almanya'nın Rusya'dan doğalgaz alımını ikiye katlayacak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı’nı inşa çalışmalarının yüzde 75’i tamamlandı.

Nord Stream 2 AG şirketi Rus gazının Baltık Denizi’nden Avrupa’ya ulaştırılması projesi olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin takvime uygun ilerlediğini ve projenin yüzde 75’inin tamamlandığını açıkladı. Hattın 1,855 kilometresinin döşendiği ve bunun da hattın yüzde 75’ine tekabül ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca projenin sahip olduğu yılda 55 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesi ile 26 milyon evin elektrik ihtiyacının karşılanacağı kaydedildi. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. ABD'nin ve Ukrayna, Polonya ile Baltık ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi Batılı şirketler de yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler