1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Lucid Motors yeni elektrikli sedan modelini tanıttı

Lucid Motors yeni elektrikli sedan modelini tanıttı

ABDli otomobil şirketi Lucid Motors, tek bir şarjla 441 mil yol alabilen yeni lüks elektrikli sedan modeli Air’ı tanıttı.

Lucid Motors yeni elektrikli sedan modelini tanıttı

Enerji Günlüğü - ABDli otomobil şirketi Lucid Motors, tek bir şarjla 441 mil yol alabilen yeni lüks elektrikli sedan modeli Air’ı tanıttı.

Kaliforniya merkezli elektrikli otomobil şirketi Lucid Motors, yeni lüks elektrikli sedan modeli Air’ı tanıttı. ABDli elektrikli araç şirketi Tesla'nın en uzun menzilli elektrikli araç rekorunu kırması beklenen Lucid Air’in tek bir şarjla 441 mil yol alması bekleniyor. Tesla’nın S modeli mevcut durumda 402 mil menzile sahip.

ARACIN DEĞERİ 100 BİN DOLARIN ÜZERİNDE

Lucid Motors CEO'su Peter Rawlinson, Air'in iç lüks açısından Tesla'nın Model S'sini geride bırakacağını ve fiyatının 100.000 doların üzerinde başlayacağını söyledi. Rawlinson ayrıca aracın 2,5 saniyede 60 mil/saat hıza çıkabileceğini de kaydetti.

MODEL DÖRT FARKLI SEÇENEĞE SAHİP

Tanıtımı gerçekleştirilen Lucid Air modeli dört farklı seçenekle sunulacak. Modelin en üst segmentteki seçeneği Dream; yaklaşık 750 kilometrelik menzile, 1.080 beygir gücünde bir motora ve 2,5 saniyelik 0-100 kilometre hızlanma değerine sahip. 

Aracın dışında bulunan 32 adet sensör ve ethernet tabanlı bilgisayar mimarisi, otonom sürüş deneyimini destekliyor. İç kısımda 34 inçlik 5K çözünürlüklü bir ekran yer alıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler