1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mahkeme BP`nin petrol sızıntısı ceza üst sınırını düşürdü

Mahkeme BP`nin petrol sızıntısı ceza üst sınırını düşürdü

Enerji Günlüğü - ABD Federal Mahkemesi Meksika Körfezi petrol sızıntısı nedeniyle BP'ye en fazla 13,7 milyar dolar ceza verilebileceğine karar verdi.ABD'de...

Mahkeme BP`nin petrol sızıntısı ceza üst sınırını düşürdü

Enerji Günlüğü - ABD Federal Mahkemesi Meksika Körfezi petrol sızıntısı nedeniyle BP'ye en fazla 13,7 milyar dolar ceza verilebileceğine karar verdi.

ABD'de federal mahkeme, 2010 yılında Meksika Körfezi'nde bulunan Deepwater Horizon petrol platformunda meydana gelen büyük sızıntı nedeniyle BP Plc'yeABD Adalet Bakanlığı'nın talep ettiğinden daha az ceza verdi. Mahkeme Yargıcı Carl Barbier dün, BP'nin maksimum 13,7 milyar dolar ceza ile karşı karşıya kalabileceğine karar verdi.

3,19 milyon varil petrolün denize yayıldığını hesaba katan Yargıç,ABD Adalet Bakanlığı'nın talep ettiği maksimim 17.6 milyar dolar ceza tutarının altında bir ceza verilebileceğine karar verdi.

BP, cezai yaptırımlardan kurtulmak için daha önce ABD hükümeti ile 4.5 milyar dolar tutarında bir uzlaşmaya varmıştı. Ayrıca 2012'de olaydan zarar gören işletmelere ve şahıslara 7,8 milyar dolar ödemeyi kabul etmişti.

BP'Yİ YENİ CEZALAR BEKLİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler