1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MAPEG TPAO için Adıyaman’da kamulaştırma yapacak

MAPEG TPAO için Adıyaman’da kamulaştırma yapacak

MAPEG, TPAO’nun Bozhüyük-15, 16 ve 17 kuyularına ait lokasyon sahaları, havuzlar ve bunlara ait yollar için, Adıyaman Merkeze bağlı Bozhüyük Köyündeki işletme ruhsatlı sahasında kamulaştırma yapacak. 

MAPEG TPAO için Adıyaman’da kamulaştırma yapacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Bozhüyük-15, 16 ve 17 kuyularına ait lokasyon sahaları, havuzlar ve bunlara ait yollar için, Adıyaman Merkeze bağlı Bozhüyük Köyündeki işletme ruhsatlı sahasında kamulaştırma yapacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman ilinin Merkez ilçesine bağlı Bozhüyük Köyü, Kepirde Mevkiindeki, ARİ/TPO/M40-c1-1 pafta nolu petrol işletme sahasında açılması planlanan Bozhüyük-15, 16 ve 17 kuyularına ait lokasyon sahaları, havuzlar ve bunlara ait yollar için, 861 nolu parselin, 17.946,65m2’lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu.  

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Adıyaman 2. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazın 17.946,65 m2'lik kısmı, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler