1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Moldova TürkAkım’dan gaz almak istiyor

Moldova TürkAkım’dan gaz almak istiyor

Ukrayna üzerinden gaz akışına alternatif arayan Moldova, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinden doğalgaz satın almak istiyor.

Moldova TürkAkım’dan gaz almak istiyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna üzerinden gaz akışına alternatif arayan Moldova, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinden doğalgaz satın almak istiyor.

Moldova Ekonomi Bakanı Vadim Brınzan, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesinden gaz satın almak için, Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom’la görüştüklerini söyledi. 

Basın toplantısında konuşan Brınzan, bu yıl sonunda Ukrayna üzerinden gaz sevkiyatına yönelik sözleşmelerinin sona ereceğini, bu nedenle Rus gazının alımı için alternatif yollar aradıklarını ifade etti. Brınzan ayrıca Avrupa Komisyonu aracılığıyla Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Moldova ile bu boru hattından gaz satın almak için görüşmeler planladıklarını da kaydetti.

Gazprom geçtiğimiz yıl, Ukrayna üzerinden Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'ye yapılan Rus doğalgaz arzının da önemli bir geçiş ülkesi olan Moldova'ya 2.94 milyar metreküp gaz gönderdi. 

TürkAkım yılda 31,5 milyar metreküp gaza iletim kapasitesine sahip olacak. Bu da 15 milyon evin enerji talebini karşılayabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler