1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Nağıyev: Türkiye ile ekonomik işbirliğini artırmak istiyoruz

Nağıyev: Türkiye ile ekonomik işbirliğini artırmak istiyoruz

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) Başkanı Mehdi Nağıyev, Türkiye ile ekonomik işbirliğini artırmak istediklerini açıkladı.

Nağıyev: Türkiye ile ekonomik işbirliğini artırmak istiyoruz

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) Başkanı Mehdi Nağıyev, Türkiye ile ekonomik işbirliğini artırmak istediklerini açıkladı.

Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB), Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev ev sahipliğinde Vadistanbul Radisson Blu Hotel'de Azerbaycan ve Türk iş insanlarının katıldığı bir tanışma toplantısı düzenledi. İki ülke bürokratlarının da bulunduğu toplantıda, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki yeni iş imkanları ve yatırım fırsatları konuşuldu. TAİB), iki ülke arasındaki bağı ekonomik anlamda daha da güçlendirmek adına iş dünyasına daha fazla işbirliği çağrısında bulundu. TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev, 100’e yaklaşan üyeleriyle, iki ülke arasında yeni yatırımların yolunu açmak için faaliyetlerine hız verdiği söyledi.

En büyük hedeflerinin Azerbaycan ile Türkiye’nin ekonomilerini güçlendirmek için katkı sunmak olduğunu söyleyen TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev, “Türkiye’de Azerbaycanlı iş adamlarının faaliyetlerini artırmaya ve güçlendirmeye çalışırken, Azerbaycan'da da Türkiye'nin tanıtımını yapıyoruz. İki ülkenin güçlü bağını arkamıza alarak, ekonomilerinin de güçlenmesi için 2018’den bu yana faaliyetlerimize hız verdik. Bursa’dan Konya’ya her yerde verimli görüşmeler yapıyor, dayanışmamızı güçlendiriyoruz. Faaliyetlerimizi Türkiye'nin farklı bölgelerinde temsilcilikler açarak, genişletmek istiyoruz. Azerbaycanlı iş adamlarımızın güveneceği güçlü bir organizasyon olarak, üyelerimizin iş dünyasındaki rekabet üstünlüğünü daha da artırmalarına destek olacağız. Böylece yeni yatırımlar ve işbirlikleri ile iki ülke ekonomisinin güçlenmesi için katkı sunacağız” diye konuştu. 

TÜRKİYE GENELİNDE TEMSİLCİLİKLER AÇILACAK

2012 yılında 16 şirket ve iş adamının katılımıyla kurulan Türkiye'deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği, üyelerinin faaliyetlerini daha da geliştirmek, iki ülkenin iş adamları arasında temaslar kurmak, mevcut ilişkileri daha da güçlendirmek, yeni yatırımlar yapmak ve yapılmasına destek olmak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bugün 100’e yaklaşan üye sayısıyla 2018'de tanıtım atağına kalkarak, Türkiye’nin pek çok yerinde bölgesel toplantılar düzenleyen Azerbaycanlı iş adamları, faaliyetlerini Türkiye'nin farklı bölgelerinde temsilcilikler açarak, genişletmeyi hedefliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler