1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek Vysotsk LNG’nin kapasitesini üç kat arttıracak

Novatek Vysotsk LNG’nin kapasitesini üç kat arttıracak

Rus enerji şirketi Novatek, Baltık kıyısındaki Vysotsk LNG tesisinin sevkiyat kapasitesini yaklaşık üç kat arttırmayı planlıyor. 

Novatek Vysotsk LNG’nin kapasitesini üç kat arttıracak

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek, Baltık kıyısındaki Vysotsk LNG tesisinin sevkiyat kapasitesini yaklaşık üç kat arttırmayı planlıyor. 

Kutuplarda iki büyük LNG ihracat projesini yürüten Rus enerji şirketi Novatek, Baltık Denizi’nde bulunan Vysotsk limanındaki orta ölçekli sıvılaştırılmış doğalgaz ihracat tesisinde üretimini üç kart arttırabilir. Novatek’in finans şefi Mark Gyetvay, ilk başta 660.000 ton olarak tasarlanan tesisin kapasitesine  1.1 milyon ton daha ekleyerek toplam 1.7 milyon tona çıkarma olasılığını düşündüklerini açıkladı. Proje esas olarak İskandinavya ve kuzey Polonya gibi Baltık bölgesindeki gemi yakıt pazarlarını hedefliyor.

Novatek, bu yıl Nisan ayında Gazprombank ile ortaklaşa yürütülen Cryogas-Vysotsk projesinde tam ölçekli üretim başlatmıştı. Operasyonların ilk ayında, Novatek, yaklaşık 71.000 ton veya yaklaşık 32 LNG sevkiyatı gerçekleştirdi. Bunlardan 16'sı kamyonlar ve 16'sı gemilere teslim edildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler