1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek Yamal LNG üretiminde 20 milyon tona ulaştı

Novatek Yamal LNG üretiminde 20 milyon tona ulaştı

Yamal LNG projesi kapsamında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üreten Novatek, üretimin şu ana kadar 20 milyon tona ulaştığını açıkladı.

Novatek Yamal LNG üretiminde 20 milyon tona ulaştı

Enerji Günlüğü - Yamal LNG projesi kapsamında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üreten Novatek, üretimin şu ana kadar 20 milyon tona ulaştığını açıkladı.

Rusya'nın en büyük ikinci doğalgaz şirketi Novatek, Yamal LNG projesi kapsamında sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üretiminde yeni bir aşamaya gelindiğini açıkladı. Novatek yaptığı açıklamada, yeni Arc7 buz sınıfındaki tanker Vladimir Voronin'ın 273. kargoyu yüklediğini ve projede 1 Aralık 2017'de birinci ünitenin üretime başlamasından bu yana LNG üretiminin 20 milyon tona ulaştığını belirtti.

Proje Kuzey Kutup Dairesi’nin 600 kilometre kuzeyinde, güneşin aralıksız 2 ay boyunca doğmadığı bölgede yer alıyor. Dünyanın en büyük endüstriyel tesislerden biri olan, aynı zamanda da bir ilk teşkil edecek olan buz kırıcı tankerlerin de kullanıldığı bu projede, her biri yıllık 5,5 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgaz üretim kapasitesine sahip olacak olan üç ünite yer alıyor. Novatek ayrıca, Rus Kutupları'ndaki Güney-Tambeyskoye sahasının hidrokarbon kaynakları için yıllık 900.000 tonluk dördüncü sıvılaştırma ünitesi de kuruyor.

Yamal LNG projesinde Novatek'in yüzde 50,1, Fransız Total ve Çinli CNPC şirketlerinin yüzde 20'şer ve Çinli İpek Yolu Fonu'nun da yüzde 9,9 hissesi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler