1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oktay: Kıbrıs’taki hidrokarbon iki halka eşit dağıtılmalı

Oktay: Kıbrıs’taki hidrokarbon iki halka eşit dağıtılmalı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs Adası’ndaki hidrokarbon kaynaklarının Ada’da yaşayan her iki tarafa eşit dağıtılması gerektiğini söyledi.

Oktay: Kıbrıs’taki hidrokarbon iki halka eşit dağıtılmalı

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs Adası’ndaki hidrokarbon kaynaklarının Ada’da yaşayan her iki tarafa eşit dağıtılması gerektiğini söyledi.

T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs'ta çözümde olmazsa olmaz şartlarının iki tarafın da siyasi eşitliği olduğunu söyledi. Azınlık ilkesine göre barışı sağlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Oktay, "Kendi geleceğinizle ilgili kendinizin söz sahibi olmanız gerekir. Bu insani bir şey. Hidrokarbon kaynakları var. Bölgeye olan ilginin nereden kaynaklandığını görüyorsunuz. Bu bugün konuşulan ama onlarca yıl öncesinde bilinen bir gerçeklik. Şimdi daha fazla gün yüzüne çıktı. Türkiye burada da aynı duruşunu sergiliyor. Madem ki Ada'da iki halk varsa bu adil paylaşım olmalıdır. Bu refah Ada'da yaşayanlarındır ve her iki tarafa eşit dağıtılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA AYAĞA KALKSA UMURUMUZDA BİLE OLMAZ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde KKTC'den gelen gençleri kabulünde yaptığı konuşmada Oktay, "Kıbrıs'ta herhangi birisinin burnunun kanamasına Türkiye asla müsaade etmez. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, isterse dünya ayağa kalksın. Umurumuzda bile olmaz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler