1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol fiyatlarında geri çekilme

Petrol fiyatlarında geri çekilme

ICE'de vadeli Brent petrolünün varil fiyatı Mart ayından bu yana ilk kez 75 doların altına inerek 74 dolar/varil seviyesine geriledi.

Petrol fiyatlarında geri çekilme

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları 1 dolardan fazla ucuzladı. Brent petrolünde fiyat Mart'tan bu yana ilk kez 75 doların altına inerek 74 dolar oldu.

OPEC+ üyelerinin gönüllü olarak üretimi 1 milyon varilden fazla kısma kararı almalarının etkisiyle Nisan ayı ortasında 87 dolar/varil seviyesine kadar çıkan Brent petrolü fiyatı, ABD ekonomisine yönelik endişeler, bankacılık sektöründe devam eden kırılganlık ve Çin'de imalat sektörü zayıflığının devam etmesinin etkisiyle yönünü aşağı çevirdi.  Küresel ekonomik büyümeni yavaşlayacağı endişelerinin ön plana çıktığı ortamda Morgan Stanley'in 2024'te küresel petrol pazarında 500 bin varil/gün arz fazlası oluşacağını öngörmesi ve yıl sonu için Brent fiyatı tahminini 75 dolara çekmesi de bugün Brent petrolünde düşüşü hızlandırdı.  

Kuzey denizinden çıkarılan ve varili uluslararası standart kabul edilen ham petrol türü olan Brent petrolünün varil fiyatı 1 dolardan fazla düşerek 74 doları görürken, Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 1 dolardan fazla gerileyerek 70,37 dolara indi.   

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler