1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrolde üretim kısıntısı bugün netleşecek

Petrolde üretim kısıntısı bugün netleşecek

OPEC’in dün gerçekleştirdiği toplantıda bir anlaşmaya varıldığı, ancak bugün OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerle yapılacak toplantı sonrası konunun netleşeceği kaydedildi. 

Petrolde üretim kısıntısı bugün netleşecek

Enerji Günlüğü - OPEC’in dün gerçekleştirdiği toplantıda bir anlaşmaya varıldığı, ancak bugün OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerle yapılacak toplantı sonrası konunun netleşeceği kaydedildi. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün 2 saat gecikmeyle Türkiye saatiyle 19.15’de başlayan ve yaklaşık 6 saat süren Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) 177'nci Olağan Toplantısı'ndan net bir sonuç çıkmadı. Toplantının ardından yapılması gereken basın toplantısı da iptal edilirken, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, OPEC üyeleri içinde bir anlaşma olduğunu ifade ederek, ”OPEC dışındaki meslektaşlarımızla görüşmeden önce bir anlaşma olduğunu söyleyemeyiz." dedi.

OPEC DIŞI ÜLKELERLE GÖRÜŞME BUGÜN

Rusya dahil 10 üyeli OPEC dışı petrol üreticisi ülkenin OPEC'le birlikte düzenleyeceği 7'nci Bakanlar Toplantısı, bugün Türkiye saati ile 13.00'de Viyana'da başlayacak.

GÜNDE 500 BİN VARİL AZALTMA TAVSİYESİ

Dün Viyana'da OPEC ve OPEC dışı ülkelerin yer aldığı Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC) Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, OPEC'in petrol üretiminin günlük 500 bin varil daha azaltılmasını tavsiye ettiğini söyledi.

PETROL FİYATLARI GERİLEDİ

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya’nın (OPEC+) üretimi günlük 500 bin varil daha azaltmasının resmi olarak açıklaması öncesinde geriledi.

Gelişmeler etkisiyle Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullanılan Brent ham petrolü yüzde 0.25 düşüşle 63.23 dolardan, ABD hafif petrolü yüzde 0.15 artışla 58.34 dolardan işlem görüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler