1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ petrol üretimini günde 500 bin varil daha azaltacak

OPEC+ petrol üretimini günde 500 bin varil daha azaltacak

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkeler, günlük petrol üretimini 500 bin varil daha azaltma kararı aldı.

OPEC+ petrol üretimini günde 500 bin varil daha azaltacak

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkeler, günlük petrol üretimini 500 bin varil daha azaltma kararı aldı.

Avusturya'nın başkenti Viyana’da gerçekleşen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkelerin düzenlediği 7. Bakanlar Toplantısı’ndan petrol piyasaları ile ilgili beklenen karar çıktı. OPEC+ olarak adlandırılan petrol üreticisi ülkeler günlük ham petrol üretim miktarlarını 500 bin varil daha azaltma kararına vardı.

Söz konusu kesinti miktarı, Aralık 2018'den bu yana devam eden günlük ortalama 1,2 milyon varillik kesintinin üzerine eklenecek ve Mart 2020'nin sonuna kadar uygulanacak.

OPEC+’nın yapacağı 500 bin varil/günlük ek üretim kesintisinin üçte ikisini OPEC üyeleri karşılayacak. 340 bin varilini OPEC ve 160 bin varilini OPEC dışı üreticiler karşılayacak.

KESİNTİNİN BÜYÜK KISMINI SUUDİ ARABİSTAN GERÇEKLEŞTİRECEK

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, yaptığı basın açıklamasında, günlük 500 bin varillik kesintinin 167 bin varilinin Suudi Arabistan tarafından karşılanacağını bildirdi.

Suudi Arabistan'ın ayrıca günlük petrol üretimini gönüllü şekilde ek olarak 400 bin varil daha azaltacağı bilgisini paylaşan bin Salman, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin toplam ham petrol üretim kesinti miktarının, 1 Ocak'tan itibaren günlük 2,1 milyon varil olacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler