1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PGNiG Norveç sularında ikinci sondaj kuyusunu açacak

PGNiG Norveç sularında ikinci sondaj kuyusunu açacak

Polonyalı enerji şirketi PGNİG, Norveç sularında operatör şirket olarak ikinci petrol ve doğalgaz arama sondajını gerçekleştirecek.

PGNiG Norveç sularında ikinci sondaj kuyusunu açacak

Enerji Günlüğü - Polonyalı enerji şirketi PGNİG, Norveç sularında operatör şirket olarak ikinci petrol ve doğalgaz arama sondajını gerçekleştirecek.

Polonyalı enerji şirketi PGNİG’in Norveç kolu PGNİG Upstream Norvey, Norveç Kıta Sahanlığı içindeki PL838 lisans alanındaki operatör şirket olarak ilk açacağı Shrek kuyusunun dışında aynı sahada ikinci 6507/5-9 keşif kuyusu açma çalışmaları için onay aldı.  

Kuyu PGNİG’in % 12 oranında hisseye sahip olduğu Skarv petrol ve doğalgaz alanının yakınında bulunan lisans alanında açılan ikinci keşif kuyusu olacak. 

Kuyu, ekstrem deniz koşullarında çalışabilen en gelişmiş platformlardan biri olan 6. nesil yarı-sualtı platformu Deepsea Nordkapp kullanılarak açılacak. Platformdaki hemen hemen tüm sondaj işlemleri bilgisayar kontrollü olarak yapılıyor.

PGNİG Upstream Norvey, Norveç Kıta Sahanlığı’nda 24 arama ve üretim lisansında hisseye sahip. Şirket lisans sahasında yüzde 40 hisseye sahip. Diğer hissedarlar yüzde 30’ar hisse ile Aker BP ASA ve Wintershall DEA. PGNIG, 2022'den sonra Norveç'teki gaz üretimini yılda 2,5 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler