1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Polonyalı PGNiG Norveç sularında petrol ve gaz keşfetti

Polonyalı PGNiG Norveç sularında petrol ve gaz keşfetti

Polonyalı enerji şirketi PGNİG, Norveç sularında Skarv petrol ve doğalgaz sahasında yeni bir keşif gerçekleştirdi. 

Polonyalı PGNiG Norveç sularında petrol ve gaz keşfetti

Enerji Günlüğü - Polonyalı enerji şirketi PGNİG, Norveç sularında Skarv petrol ve doğalgaz sahasında yeni bir keşif gerçekleştirdi. 

Polonyalı enerji şirketi PGNİG’in Norveç kolu PGNİG Upstream Norvey, Norveç Kıta Sahanlığı içindeki PL838 lisans alanındaki yüzde 40 hisse ile operatör şirket olarak ilk açtığı Shrek kuyusunda petrol ve doğalgaz keşfettiğini duyurdu. Norveç Petrol Müdürlüğü'nün (NPD) tahminlerine göre, keşif 19 ila 38 milyon varil petrole eşdeğer üretim yapabilme potansiyeline sahip. 

Kuyu PGNİG’in % 12 oranında hisseye sahip olduğu Skarv petrol ve doğalgaz alanının yakınında bulunan lisans alanında açılan ikinci keşif kuyusu. Kuyu, ekstrem deniz koşullarında çalışabilen en gelişmiş platformlardan biri olan 6. nesil yarı-sualtı platformu Deepsea Nordkapp kullanılarak açıldı. Platformdaki hemen hemen tüm sondaj işlemleri bilgisayar kontrollü olarak yapıldı.

PGNİG Upstream Norvey, Norveç Kıta Sahanlığı’nda 24 arama ve üretim lisansında hisseye sahip. Şirket lisans sahasında yüzde 40 hisseye sahip. Diğer hissedarlar yüzde 30’ar hisse ile Aker BP ASA ve Wintershall DEA. PGNIG, 2022'den sonra Norveç'teki gaz üretimini yılda 2,5 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler