1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. PGNiG Norveç sularında ilk kez operatör olarak sondaj yapıyor

PGNiG Norveç sularında ilk kez operatör olarak sondaj yapıyor

Polonyalı enerji şirketi PGNİG, Norveç sularında ilk defa operatör şirket olarak petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başladı.

PGNiG Norveç sularında ilk kez operatör olarak sondaj yapıyor

Enerji Günlüğü - Polonyalı enerji şirketi PGNİG, Norveç sularında ilk defa operatör şirket olarak petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başladı.

Polonyalı enerji şirketi PGNİG’in Norveç kolu PGNİG Upstream Norvey, Norveç Kıta Sahanlığı içindeki PL838 lisans alanındaki Shrek varlıklarında ilk defa operatör şirket olarak keşif kuyusu açma çalışmalarına başladı. Kuyu PGNİG’in % 12 oranında hisseye sahip olduğu Skarv petrol ve doğalgaz alanının yakınında bulunan lisans alanında açılan ilk keşif kuyusu olma özelliğini taşıyor.

Kuyunun bulunduğu yerde deniz 358 metre derinliğinde. Shrek varlıkları ise deniz tabanından yaklaşık 2.300 metre derinlikte bulunuyor. Kuyu, ekstrem deniz koşullarında çalışabilen en gelişmiş platformlardan biri olan 6. nesil yarı-sualtı platformu Deepsea Nordkapp kullanılarak açılıyor. Platformdaki hemen hemen tüm sondaj işlemleri bilgisayar kontrollü olarak yapılıyor.

PGNİG Başkanı Piotr Woźniak, Norveç’teki faaliyetlerinin temel amacının, bölgedeki gaz üretimlerini arttırmak olduğunu belirterek,  “Şimdi, Norveçli ortaklarımızın bize güveninin kanıtı sonucu operatör şirket olarak yetkinlik ve uzmanlığımızı geliştirme fırsatına sahibiz” dedi. 

PGNİG Upstream Norvey, Norveç Kıta Sahanlığı’nda 24 arama ve üretim lisansında hisseye sahip. PGNIG, 2022'den sonra Norveç'teki gaz üretimini yılda 2,5 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler