1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin: Bulgaristan TürkAkım’ı kasten sürekli erteliyor

Putin: Bulgaristan TürkAkım’ı kasten sürekli erteliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bulgaristan’ın toprakları içindeki TürkAkım inşasını kasten sürekli ertelediğini ve eğer Bulgaristan projede yer almak istemiyorsa başka yollar bulunabileceğini açıkladı.

Putin: Bulgaristan TürkAkım’ı kasten sürekli erteliyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bulgaristan’ın toprakları içindeki TürkAkım inşasını kasten sürekli ertelediğini ve eğer Bulgaristan projede yer almak istemiyorsa başka yollar bulunabileceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Rusya’nın Soçi kentinde bir araya geldi. Burada basının sorularını yanıtlayan Putin, TürkAkım projesinde Bulgaristan’ın durumuna ilişkin “Bulgaristan, TürkAkım’ın sınırları içindeki bölümünün inşasını sürekli erteliyor. Projenin kendi topraklarından geçen kısmını kasten yavaşlatıyor. Eğer Bulgaristan projede yer almak istemiyorsa başka yollar bulunabilir. Gerekirse Bulgaristan’ı by-pass etmek için yollar buluruz” ifadesini kullandı.

BULGARİSTAN’DAN  HERHANGİ BİR GECİKME YOK AÇIKLAMASI

Putin’in bu açıklamaları üzerine Bulgaristan’dan açıklama gecikmedi. Bulgaristan Başbakanı Borisov, TürkAkım'da Bulgaristan’da herhangi bir gecikme söz konusu olmadığını açıkladı. Borisov, “Herkes alternatif yollar arama hakkına sahiptir, bizler de alternatif çeşitlendirme arayışındayız” dedi. 

Borisov devamla, "Bulgaristan’ın NATO’nun sadık bir müttefiği olması bazılarının hoşuna gitmiyor. Cumhurbaşkanı Putin’in ne dediği hakkında konuşmak istemiyorum. Bulgaristan'ın gaz dağıtım merkezi olacağına dair AB'den ve ABD'den güvencemiz var. Sırpların, “Türk Akımı” projesinin kendi topraklarındaki bölümünü daha hızlı kuracağına inanmıyorum. Bulgaristan’da herhangi bir gecikme söz konusu değil. Ülkemiz, Sırbistan, Rusya ve Türkiye’ye nazaran AB’nin tüm prosedürlerini ve gerekliliklerini yerine getiriyor. Cumhurbaşkanı Putin'in bilgileri eski olabilir, çünkü “TürkAkım” projesi ülkemizde aktif olarak inşa ediyor ve günlük olarak 4-5 km ile ilerliyor” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler