1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Putin TürkAkım'ı açmaya geliyor!

Putin TürkAkım'ı açmaya geliyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın açılış töreni için Ocak ayında Türkiye’ye gelecek.

Putin TürkAkım'ı açmaya geliyor!

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın açılış töreni için Ocak ayında Türkiye’ye gelecek.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ocak ayının ilk yarısında Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Putin'in Türkiye ziyaretini planladıklarını belirten Peskov, Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Akım doğalgaz boru hattının açılış törenine katılmak için Ocak ayının ilk 10 günü içerisinde Türkiye'ye gelecek. Peskov ziyarete ilişkin net tarihin ise daha sonra açıklanacağını duyurdu.

Peskov ayrıca, Rusya liderinin Türkiye ziyaretine ilişkin kararın Erdoğan'la yaptığı son telefon görüşmelerinden birisinde alındığını söyledi.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom'un 7 Mayıs 2017'de yapımına başladığı Türk Akım ile Rus gazı Karadeniz üzerinden Türkiye ve Avrupa’ya ulaşacak. Hat, her biri 15.75 milyar metreküp hacimli iki koldan oluşuyor. Hattın ilk kolu Türkiye'nin gaz ihtiyacını karşılayacak. Avrupa'ya uzanacak ikinci kolu ise Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan'a uzanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler