1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rekabet Kurumu: Akaryakıt fiyat incelemesi yok

Rekabet Kurumu: Akaryakıt fiyat incelemesi yok

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, akaryakıt dağıtım şirketlerinin veya akaryakıt bayilerinin ortaklaşa fiyat belirlediklerine yönelik Kurumumuzca başlatılmış...

Rekabet Kurumu: Akaryakıt fiyat incelemesi yok

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, akaryakıt dağıtım şirketlerinin veya akaryakıt bayilerinin ortaklaşa fiyat belirlediklerine yönelik Kurumumuzca başlatılmış herhangi bir inceleme bulunmadığını bildirdi.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, basın ve yayın organlarında küresel petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye?de pompa fiyatlarına tam olarak yansımadığı, akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyatlarının birebir aynı olduğu ve sözü geçen teşebbüslerin benzin ve motorin fiyatlarını ortaklaşa belirlediklerine yönelik şikayet ve iddialar üzerineilgili teşebbüsler hakkında inceleme başlattıkları yönünde yayımlanan haberleri yalanladı.

Açıklamada, "Rekabet Kurumu, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine büyük önem vermektedir. Keza, enerji piyasalarında serbest ve sağlıklı bir rekabet ortamının tesisi, geliştirilmesi ve korunmasına yönelik olarak Kurumumuz ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) arasında karşılıklı işbirliği, bilgi aktarımı, görüş bildirme ve koordinasyonu sağlamak amacıyla 28 Ocak 2015 tarihinde Protokol imzalanmıştır.Bu çerçevede, diğer bütün sektörlerde olduğu gibi akaryakıt sektöründe yaşanan gelişmeler de Kurumumuzca yakından takip edilmektedir. Ancak hâlihazırda, söz konusu haberlerde yer verildiği üzere akaryakıt dağıtım şirketlerinin veya akaryakıt bayilerinin ortaklaşa fiyat belirlediklerine yönelik Kurumumuzca başlatılmış herhangi bir inceleme bulunmamaktadır. " denildi.

EPDK'DAN AKARYAKIT FİRMALARINA ANLIK TAKİP

Önceki ve Sonraki Haberler