1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya: ABD'nin Kuzey Akım 2’yi engelleme çabası yüzsüzlük

Rusya: ABD'nin Kuzey Akım 2’yi engelleme çabası yüzsüzlük

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD'nin Kuzey Akım 2 projesini engelleme çabasının yüzsüzlük olduğunu açıkladı.

Rusya: ABD'nin Kuzey Akım 2’yi engelleme çabası yüzsüzlük

Enerji Günlüğü - Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD'nin Kuzey Akım 2 projesini engelleme çabasının yüzsüzlük olduğunu açıkladı.

Rusya, ABD'yi Rus doğalgazının Ukrayna ve bazı Doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa’ya sevkiyatını ikiye katlayacak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesine müdahil olmaya çalışmakla suçladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov yaptığı açıklamada, "ABD'nin Kuzey Akım 2 projesini engelleme çabası yüzsüzlük. ABD'nin Berlin Büyükelçisi düzenli olarak açıklamalar yaparak Alman hükümetinde Kuzey Akım 2 konusunda pozisyonunu değiştirmesini ve kendi çıkarlarına karşı hareket etmesini istiyor" diye konuştu. 

Ukrayna’da yaşanan iç savaştan sonra Kiev yönetimiyle sorunlar yaşayan Rusya, 2017’de başta Almanya olmak üzere Baltık Denizi ülkeleriyle Kuzey Akım 2 Boru Hattı Projesi anlaşmasına imza attı. Bu projeyle büyük çoğunluğu Ukrayna’dan Kuzey Avrupa’ya aktarılan gaz, Ukrayna saf dışı bırakılarak Baltık Denizi’nden doğrudan Kuzey Avrupa’ya aktarılacak. Rusya’nın Petersburg şehrinden başlayarak Baltık Denizi boyunca uzanacak olan toplamda bin 200 kilometrelik boru hattının bu yıl tamamlanıp Rus gazının Avrupa’ya ulaşması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler