1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya, AB’nin suçlamalarına karşı gardını alıyor

Rusya, AB’nin suçlamalarına karşı gardını alıyor

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Pavel Fyodorov, Rusya yönetiminin ihraç edilen Rus petrolüne uyguladığı indirimli gümrük vergisine...

Rusya, AB’nin suçlamalarına karşı gardını alıyor

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Pavel Fyodorov, Rusya yönetiminin ihraç edilen Rus petrolüne uyguladığı indirimli gümrük vergisine karşı çıkan Avrupa Birliği'nin suçlamalarına karşı kendini savunmaya hazır olduğunu duyurdu. AB ile Rusya yetkilileri arasında geçen diyalogu incelediklerini belirten Fyodorov "Rusya’nın düşük ihracat vergileri uygulayarak bir takım ülkeleri bilinçli olarak sübvanse ettiğini, diğer ülkeleri ise ayrı tuttuğunu söylemek için herhangi bir sebep yok. Rusya'nın yalnızca belli başlı kaynaklarının devreye alınmasını teşvik ediyoruz. Ve bu normal bir durum" dedi.
Reuters’in bildirdiğine göre 2009 yılında Rusya’nın büyüyen Asya pazarına yönelik Doğu Sibirya-Pasifik Okyanusu petrol boru hattını devreye aldıktan sonra Rusya’nın geleneksel Avrupalı müşterilerinin iki yıldır yetersiz hacim ve zamlı fiyat sorunlarıyla karşılaşmaya başladı. Avrupa, Rusya’nın Sibirya’daki yataklara uyguladığı gümrük vergisin normaline göre iki kat düşük olduğunu ve Rusya yönetiminin bu şekilde Avrupa pazarını zora sokarak Asya’ya petrol sevkiyatlarını sübvanse ettiğini iddia ediyor.

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler