1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya petrol üretimini mecburen azaltacak

Rusya petrol üretimini mecburen azaltacak

Rusya’nın petrol üretimi, kirlilik sorunları nedeniyle petrol ihracatının kısıtlanmasının ardından gelecek hafta boyunca günde 1 milyon varil daha azalacak.

Rusya petrol üretimini mecburen azaltacak

Enerji Günlüğü - Rusya’nın petrol üretimi, kirlilik sorunları nedeniyle petrol ihracatının kısıtlanmasının ardından gelecek hafta boyunca günde 1 milyon varil daha azalacak.

Avrupalı Rus petrolü müşterilerinin satın aldıkları 2.7 milyar dolar değerindeki petrolün kirletilmiş olduğunu keşfetmelerinin ardından Rusya petrol üretimini önümüzdeki hafta kısacağını açıkladı. Açıklamaya göre Rusya önümüzdeki hafta beş günlüğüne petrol üretimini günde 1 milyon varil civarında azaltacak. Bu da Rusya’nın toplam petrol üretiminin yüzde 10’unu oluşturuyor. 

TRANSNEFT: KİRLENME KASTEN YAPILIYOR

Kontamine olan ham petrolün Transneft’in Druzhba boru hattından sevk edildiği kaydedildi. Transneft petroldeki organik klorür ile ‘ağır kirlenme’nin kasten yapıldığı görüşünde. Petrolün akışını zorlaştıran bu kirlenme rafinerilere zarar veriyor.

Rusya’nın petrol üretimi Nisan ayında, günlük 11.23 milyon varil seviyesine düştü. Ancak bu seviye halen OPEC ile kabul ettiği üretim kotası olan günde 11.191 milyon varil kotasının üstünde. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler