1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Transneft 100 milyon dolar kirli petrol tazminatı ödeyecek

Transneft 100 milyon dolar kirli petrol tazminatı ödeyecek

Rus kamu petrol şirketi Transneft, kirli petrol sevkiyatı nedeniyle zarar gören rafinerilere 100 milyon dolar civarında tazminat ödeyecek.

Transneft 100 milyon dolar kirli petrol tazminatı ödeyecek

Enerji Günlüğü - Rus kamu petrol şirketi Transneft, kirli petrol sevkiyatı nedeniyle zarar gören rafinerilere 100 milyon dolar civarında tazminat ödeyecek.

Dünyanın en büyük petrol boru hattı işletmecisi Rus Transneft’in Başkan Yardımcısı Dmitri Kozak, "kirli petrol" sevkiyatı nedeniyle zarara uğrayan rafinerilere tazminat ödemeyi kabul ettiklerini açıkladı. Sözkonusu zararın 100 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. 

Kirliliği ilk kez 19 Nisan tarihinde Belarus temsilcileri duyurmuştu. Buna göre, Transneft'in sevk ettiği ham petrolde kabul edilen değerlerin üzerinde organik klor bileşikleri tespit edildi.

NOVAK KİRLİ PETROLÜN VERDİĞİ ZARARI AÇIKLAMIŞTI

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Transneft'in neden olduğu zararın 100 milyon dolar civarında olduğunu açıklamıştı. Novak, sevkiyat nedeniyle Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Belarus'un ne kadar zarara uğradığının henüz belirlenmediğini de eklemişti.

Belarus Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Drujba (Dostluk) Boru Hattı'ndaki kirlilik nedeniyle uğradıkları zararın birkaç yüz milyon dolar civarında olduğunu açıkladı. Ukraynalı boru hattı işletmecisi Ukrtransnaft'ın yetkilileri de 1 milyon dolar civarında bir zararları olduğunu söylüyor.

TRANSNEFT KİRLENMENİN KASITLI YAPILDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Transneft yetkilileri kirlenmenin Samara - Uneça bölgesinde olduğunu ve "kasıtlı bir eylemden" kaynalandığını açıklamıştı. Şirketin iddiasına göre, bölgede faaliyet gösteren bir şebeke boru hatlarından petrol çaldı, bu suçu gizlemek için de ham petrole yabancı bileşikler karıştırdı. Polis tarafından olayla ilgili sorgulanan 6 kişiden 4'ünün tutuklandığı bildiriliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler