1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Ukrayna ile kısa vadeli gaz anlaşması yapabilir

Rusya Ukrayna ile kısa vadeli gaz anlaşması yapabilir

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna ile kısa vadeli bir gaz transit anlaşmasını kabul edebileceklerini söyledi.

Rusya Ukrayna ile kısa vadeli gaz anlaşması yapabilir

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna ile kısa vadeli bir gaz transit anlaşmasını kabul edebileceklerini söyledi.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom'un CEO'su Aleksey Miller, Ukrayna ile gaz transit geçişi anlaşmasının kısa süreli olarak uzatılmasını kabul etmeye istekli olduklarını söyledi. 

Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği arasında Brüksel'de gerçekleşen üçlü görüşmenin ardından açıklama yapan Miller, "Biz anlaşma yapmaya istekliyiz. Ancak, Ukrayna'nın 1 Ocak 2020'den önce bağımsız şekilde sertifikalandırılmış bir gaz transit operatörü, bağımsız bir regülatör oluşturamaması riski var" diye konuştu. Miller, Brüksel'deki toplantıda, cari gaz transit geçiş sözleşmesinin kısa bir dönem için uzatılması şeklindeki B planının değerlendirmenin akıllıca olacağını ele alındığını da vurguladı. 

DOĞRU YÖNDE ADIMLAR ATILDI

AB Komisyonu üyesi Maroš Šefčovič ise görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya taşınması konusunda yapıcı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve doğru yönde adımlar atıldığını belirtti. Šefčovič, siyasiler seviyesinde bir toplantının Ekim sonuna kadar yapılabileceğini de ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler