1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ve Irak Kürt Yönetimi enerji işbirliğini genişletiyor

Rusya ve Irak Kürt Yönetimi enerji işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü – Rusya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile petrol ve enerji alanında işbirliği olanaklarını yeniden değerlendirdi. Rosneft ise...

Rusya ve Irak Kürt Yönetimi enerji işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü – Rusya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile petrol ve enerji alanında işbirliği olanaklarını yeniden değerlendirdi. Rosneft ise bir dizi yeni anlaşma imzaladı.

St. Petersburg'da yapılan Uluslararası Ekonomik Forumu'nnda Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yakıt ve enerji işbirliği de dahil olmak üzere Rusya ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki karşılıklı yararlı bağların mevcut ve gelecekteki görünümü konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Barzani de Moskova ile uzun vadeli güçlü ilişkiler kurmayı arzu ettiklerini kaydetti. 

PUTİN VE BARZANİ DE GÖRÜŞTÜ

Ayrıca, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin petrol ve enerji alanında işbirliği imkânlarını görüştüğünü söyledi. Peskov, “Daha önce petrol sevkiyatı ve Kürtlerle farklı alanlarda işbirliğine dair anlaşmalar imzalandı, görüşme bu yönde gerçekleştirildi. İşbirliğimiz devam edecek” dedi. 

ROSNEFT ANLAŞMA İMZALADI

Rus petrol şirketi Rosneft ise bir açıklama yaparak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile hidrokarbon arama, çıkarma ve üretim çalışmaları ile ticaret ve lojistik alanlarında işbirliğini genişletmek için bir dizi anlaşma imzaladıklarını duyurdu. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom Neft ise, IKBY’de Garmian ve Şakal yataklarında çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, bu yıl Garmian yatağındaki Sarkala sahasında ilk kuyusunu açmayı ve Şakal yatağında dondurduğu kuyusunu yeniden devreye sokmayı planlıyor. Yine Rosneft, 

Önceki ve Sonraki Haberler