1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Macaristan TürkAkım'ı görüşecek

Rusya ve Macaristan TürkAkım'ı görüşecek

Rusya doğalgazının Macaristan’a ulaştıracak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın sorunsuz hayata geçirilmesi için görüşmeler gerçekleştiriyor.

Rusya ve Macaristan TürkAkım'ı görüşecek

Enerji Günlüğü - Rusya doğalgazının Macaristan’a ulaştıracak TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın sorunsuz hayata geçirilmesi için görüşmeler gerçekleştiriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Budapeşte ziyareti kapsamında Macaristan Başbakanı Viktor Orbank ile Rus doğalgazını Ukrayna'yı bypass ederek Orta Avrupa'ya getirecek olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nı görüşecekler. Putin-Orban görüşmesinin gündeminde nükleer enerji konularının da yer alması planlanıyor. 

Putin'in Budapeşte ziyaretinin gündeminde TürkAkım'ın ön planda olacağını belirten kaynaklar, Putin’in, TürkAkım'a taraf tüm ülkelerle anlaşmaya vararak boru hattının faaliyete geçmesinde herhangi bir sorun yaşanmamasını sağlamak istediğini belirtiyorlar. 

Macaristan Başbakanı Peter Szijjarto da yaptığı açıklamada, Rus gazını Macaristan'a taşıcak boru hattının Bulgaristan bölümünün mümkün olan en kısa zamanda tamamlanmasını istediklerini ifade etti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler