1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya ve Sırbistan ortak LNG projesine başladı

Rusya ve Sırbistan ortak LNG projesine başladı

Sırbistan doğalgaz hattı olmayan bölgelerine gaz sağlamak amacıyla Gazprom ile LNG istasyonları inşa edecek.

Rusya ve Sırbistan ortak LNG projesine başladı

Enerji Günlüğü - Sırbistan doğalgaz hattı olmayan bölgelerine gaz sağlamak amacıyla Gazprom ile LNG istasyonları inşa edecek.

Sırbistan Maden ve Enerji Bakanlığı ile Rus devlet gaz şirketi Gazprom, Sırbistan'daki sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) istasyonlarının yapımı konusunda bir anlaşma imzaladı.

Sırbistan enerji bakanı Aleksander Antić, Sırbistan ve Gazprom’un ülkede doğalgaz boru hattı şebekesi kapsamında olmayan alanlara gaz arzını gerçekleştirmek amacıyla LNG ulaştırmayı hedeflediğini belirterek, alternatif gazlaştırmanın ikili enerji işbirliğinin temel öncelikleri arasında olacağını kaydetti. 

Antić ayrıca Gazprom’un petrol birimi olan Gazprom Neft’in Sırbistan Petrokimya Tesisi kurma konusundan oldukça istekli olduğunu da ifade ederek, bu konuda da stratejik işbirliği kurma görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. 

Sırp hükümeti Mart ayında, Kragujevac, Nis, Belgrad ve Novi Sad’da dört LNG santralinin yanı sıra Batı Sırbistan’da doğalgaz istasyonları kurmayı planladıklarını açıklamıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler