1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan Çin’e demiryolu ile LPG sevkiyatı

Rusya’dan Çin’e demiryolu ile LPG sevkiyatı

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, Amur Doğalgaz İşleme Tesisi’nden Çin’e demiryolu ile ilk LPG sevkiyatını gerçekleştirdi. 

Rusya’dan Çin’e demiryolu ile LPG sevkiyatı

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, Amur Doğalgaz İşleme Tesisi’nden Çin’e demiryolu ile ilk LPG sevkiyatını gerçekleştirdi. 

Gazprom Export, yapım aşamasında olan Amur Gaz İşleme Tesisi’nden yapılan ihracat hazırlıkları kapsamında, ilk defa Rusya Federasyonu'ndan Çin Halk Cumhuriyeti'ne demiryolu ile sıvılaştırılmış petrol gazı tedarik etti. Kasım ayının başında propan-bütan teknik karışımı ile doldurulmuş on sekiz yük vagonu, Manzhouli geçit istasyonuna teslim edildi. 

Gazprom Yönetim Komitesi Başkan Vekili, Gazprom Export Genel Müdürü Elena Burmistrova, Amur gaz işleme tesisinin açılışının, Gazprom Export’un ihracat portföyünün hacmini ve ürün yelpazesini önemli ölçüde genişleteceğini belirterek, “Şimdi, tesis ürünlerinin pazarlama stratejisini aktif olarak takip ediyor ve yeni lojistikleri test ediyoruz. Bu, Amur tesisinde üretime başladıktan sonra en kısa sürede ihracatı başlatmamızı sağlayacaktır” dedi.

Gazprom’un Çin sınırındaki Doğu Sibirya Bölgesinde kurmakta olduğu Amur Doğalgaz İşleme Tesisi, tesis, 2023 yılında tamamlandıktan sonra Rusya’nın en büyük, dünyanın ise sayılı gaz işleme tesislerinden biri olacak. Yılda 42 milyar metreküplük üretim kapasitesine sahip olacak tesis, Yakutistan ve Irkutsky gaz üretim merkezlerinden gelen doğalgazı işleyecek. Tesiste işlenmiş doğalgazın daha çok Sibirya'nın Gücü (Power of Siberia) boru hattıyla Çin’e ihraç edilmesi planlanıyor. Amur, ayrıca dünyanın en büyük helyum üretim tesisini de içerecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler