1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ruyam Enerji Sivas’ta atık lastiklerden elektrik üretecek

Ruyam Enerji Sivas’ta atık lastiklerden elektrik üretecek

Ruyam Enerji, yaklaşık 13 milyon lira yatırımla Sivas’ta günde 54 ton atık lastiği işleyerek elektrik üretecek. 

Ruyam Enerji Sivas’ta atık lastiklerden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Ruyam Enerji, yaklaşık 13 milyon lira yatırımla Sivas’ta günde 54 ton atık lastiği işleyerek elektrik üretecek. 

Ruyam Enerji Geri Dönüşüm Makina ve Üretim Ltd. Şti. Sivas İli, Merkez İlçesinde devraldığı atık lastik geri dönüşüm tesisinde elektrik üretmeyi planlıyor. Yaklaşık 13 milyon lira yatırımla Sivas-Merkez 1. OSB’de bulunan tesiste ömrünü tamamlamış lastikler piroliz yöntemi ile maddesel olarak ayrıştırılarak, karbon siyahı (Carbon Black), piroliz yağı, çelik tel ve elektrik üretilecek. 

Tesiste günde 54 ton ömrünü tamamlamış lastik (ÖTL) işlenecek. ÖTL, kamu kurum ve kuruluşlarından, özel sektörden ve LASDER’den temin edilecek. Piroliz ile elde edilecek piroliz yağı geçici piroliz yağı depolama tanklarına alınacak. İhtiyaç olması halinde zenginleştirme yapılarak jeneratörler vasıtasıyla elektrik enerjisine çevrilecek. 

Ekonomik ömrü 50 yıl olarak belirlenen projede, günlük piroliz reaksiyonu sonucu üretilen 24.300 kg yağ ile 5.404 kWh elektrik enerjisi üretilebilecek. Üretilecek elektrik, nakil hattı ile TEİAŞ’ın göstereceği trafodan ulusal ağa bağlanacak.

Her yıl Türkiye'de yaklaşık olarak 180-200.000 ton civarında (ÖTL) ömrünü tamamlamış lastik oluştuğu hesaplanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler