1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar enerji şirketine kuş ölümleri için 1 milyon $ ceza

Rüzgar enerji şirketine kuş ölümleri için 1 milyon $ ceza

Enerji Günlüğü - Amerikan Hükümeti ilk defa koruma altındaki kuşların ölümüne neden olmaktan dolayı suçlu gördüğü bir rüzgar enerji şirketine...

Rüzgar enerji şirketine kuş ölümleri için 1 milyon $ ceza

Enerji Günlüğü - Amerikan Hükümeti ilk defa koruma altındaki kuşların ölümüne neden olmaktan dolayı suçlu gördüğü bir rüzgar enerji şirketine karşı çevre yasasını uygulayarak 1 milyon dolar ceza verdi.

Duke Energy Renewables şirketinin iki Wyoming rüzgar çiftliğinde 14 kartal ve 149 diğer kuşun ölümü nedeniyle bir milyon dolar ceza kesildi. Duke Energy Renewables Göçmen Kuşlar Anlaşması kanunu kapsamında yargılanan ilk rüzgar enerjisi şirketi.

Obama Hükümeti yenilenebilir enerji şirketine diğer petrol ve enerji şirketlerine uyguladığı kuş boğulmaları ve elektrik akımına kapılma cezalarının aynısını uyguladı.

2013'te bir grup biyolog tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, 10 eyaletteki rüzgar enerjisi tesislerinde 2008'den bu yana toplam 67 kaya kartalı ve kel kartal öldü.

Duke Energy Renewables Başkanı Greg Wolf kartalların ölümü nedeniyle üzgün oldukklarını, sorunu çözmek için çevre koruma kurumlarıyla işbirliği yapacaklarını söyledi.

Bu çerçevede yakınlarda uçan kartalları tespit etmek için radar kullanılması, bölgede kartal yoğunluğunun fazla olduğu dönemlerde türbinlerin faaliyetlerinin sınırlandırılması öngörülüyor.

Duke Energy Renewables, Duke Energy'ye bağlı bir şirket. 50 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan ve Amerika'nın en büyük elektrik enerjisi şirketi olan Duke Energy'nin 7 milyondan fazla müşterisi var.

Önceki ve Sonraki Haberler