1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı’dan 9 ayda 5.8 milyar TL net kâr

Sabancı’dan 9 ayda 5.8 milyar TL net kâr

Sabancı Holding, 2021 yılının ilk dokuz ayında tek seferlik gelirler haricinde 5 milyar 773 milyon liralık net kâr elde etti.

Sabancı’dan 9 ayda 5.8 milyar TL net kâr

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding, 2021 yılının ilk dokuz ayında tek seferlik gelirler haricinde 5 milyar 773 milyon liralık net kâr elde etti.

Yüzde 50 ortağı bulunduğu Enerjisa ile Türkiye’nin en büyük elektrik oyuncuları arasında da yer alan Sabancı Holding, 2021 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, söz konusu dönemde konsolide net satışlarını yüzde 38 artırarak 58 milyar 971 milyon TL’ye yükseltti. Sabancı Holding, tek seferlik gelirler hariç tutulduğunda yılın ilk dokuz aylık döneminde 5 milyar 773 milyon TL seviyesinde net kâr gerçekleştirdi.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, son yıllarda hayata geçirdikleri teknoloji odaklı yatırımlar sayesinde, pandeminin tüm kısıtlarına rağmen güçlü büyümeyi sürdürdüklerini söyledi. Güçlü finansal risk yönetimi yaklaşım ve uygulamalarıyla, kur ve faizlerdeki oynaklığa rağmen finansal dayanıklılığını ortaya koyduğunu vurgulayan Alper, “Bu dönemde güçlü nakit akışı yaratmaya devam ederek bilançomuzu sağlamlaştırdık. 9 aylık dönemde, banka dışı kombine gelirlerde yüzde 36 oranında büyüme ortaya koyduk” diye konuştu.

SİGORTACILIKTA KONSOLİDASYON

Sigorta iş kolunda, Aksigorta ve Agesa markaları arasında işbirliğini artırmaya yönelik sinerji projeleri başlatıldığını kaydeden Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper “Hedef müşterilerin sigorta ihtiyaçlarını bütüncül olarak karşılayabilme vizyonu doğrultusunda, iki şirket ortak proje geliştirme ve strateji çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

cenk-alper-sabanci-ceo.pngENERJİDE BÜYÜME

Sabancı Holding CEO’su Cenk ALPER, tüm dünyada artan emtia ve enerji fiyatları küresel ekonomide dalgalanma yaratırken, enerji iş kolunda Topluluk şirketlerinin güçlü finansal yapılarını koruduğunun altını çizdi. Alper, bu dönemde enerji şirketlerinin en büyük önceliğinin Türkiye’de sürekli artan enerji talebini sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde karşılamak olduğunu vurguladı.

AKBANK’IN KREDİ DESTEĞİ BÜYÜYOR

Bankamız 2021’in ilk 9 ayında ekonomimize sağladığı kredi desteğini 330 milyarı nakdi olmak üzere toplam 400 milyar TL seviyesine çıkardı. Perakende iş kolumuz da bu dönemde teknoloji odaklı yatırım, hizmet ve projeleriyle Topluluğumuzun sürdürülebilir büyümesine önemli katkılarda bulundu” şeklinde konuştu.

TÜTÜN ÜRÜNLERİNDEN ÇEKİLİYOR

Bununla birlikte, yeni ekonomiye odaklanan Sabancı Holding, toplululuk vaadi doğrultusunda, Philip Morris Türkiye’deki hisselerinin tamamının (%25) devir sürecini geçtiğimiz ay içinde başlattı. Bu kapsamda, Philip Morris International Sabancı Holding’in Philsa ve PMSA’daki hisselerini alma planıyla 6 Ekim 2021 tarihinde Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu.

“VATANDAŞLARIN YANINDA OLDUK”

Cenk Alper, ülke genelinde yaz aylarında yaşanan çevre felaketlerinin yaralarının sarılması için Sabancı Topluluğu’nun tüm imkanlarını seferber ettiğini söyledi. Alper şöyle devam etti:

“Enerji dağıtım işimiz kapsamında, bölgelerimizde yaşanan yangın ve sel felaketlerinde bölge insanımızın ilk günden bu yana yanında olduk, altyapı hizmetlerini hızlıca hayata geçirerek hayatın önemli seviyede etkilenmesini engellemek üzere her türlü önlemi aldık. Vatandaşlarımızın elektrik faturalarında ötelemeye giderek bir nebze destek olmaya çalıştık. Sigorta şirketlerimiz de bölgedeki hasarları öncelikli olarak telafi etti.”

İlgili Haberler