1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji’den 800 milyon liralık tahvil ihracı

Enerjisa Enerji’den 800 milyon liralık tahvil ihracı

Enerjisa Enerji, öngörülenin 4 katı büyüklüğünde 800 milyon liralık tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi.

Enerjisa Enerji’den 800 milyon liralık tahvil ihracı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, öngörülenin 4 katı büyüklüğünde 800 milyon liralık tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi.

Sabancı Holding ve E.ON’un çoğunluk hisselerine sahip olduğu ve halka açık bir yapıda faaliyetlerini yürüten elektrik dağıtım ve satış sektörü oyuncularından Enerjisa Enerji, 15 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirdiği, iki yıl vadeli, Türk Lirası Referans Endeksine bağlı tahvil ihracı ile reel sektörün üçüncü, elektrik enerjisi sektörünün ise en büyük tahvil ihracını gerçekleştirdi. Bu ihraçla birlikte yatırımcılardan gelen yüksek talebin 800 milyon TL’sini karşılayan Enerjisa Enerji’nin tedavüldeki toplam tahvili 1,7 milyar TL’ye ulaştı. 

Yatırımcıların ilgisinin beklediklerinden daha fazla olduğunu belirten Enerjisa Enerji CFO'su Michael Moser, talep toplama neticesinde öngörülenin 4 katı ihraç boyutunda tahvil ihracı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler