1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Şahdeniz - Türkiye gaz boru hattı 5 gün bakıma girecek

Şahdeniz - Türkiye gaz boru hattı 5 gün bakıma girecek

Şahdeniz-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı'nda 16-20 Ağustos arasında 5 gün süreyle planlı bakım-onarım çalışması yapılacak.

Şahdeniz - Türkiye gaz boru hattı 5 gün bakıma girecek

Enerji Günlüğü - Şahdeniz-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı'nda 16-20 Ağustos arasında 5 gün süreyle planlı bakım-onarım çalışması yapılacak.

BOTAŞ'ın duyurusuna göre, Şahdeniz-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı İletim Operatörlerinden olan SCPC tarafından 16-20/08/2021 tarihleri arasında (5 Gaz Günü) planlanan bakım-onarım çalışmaları nedeniyle TANAP Eskişehir Seyitgazi Giriş Noktasından teknik imkânlar doğrultusunda günlük belirlenecek konfirmasyon miktarları kadar doğal gaz teslimatı yapılacak. Hâlihazırdaki planlar çerçevesinde anılan Giriş Noktasından bakım-onarım süresince yapılacak doğal gaz teslimatında herhangi bir kısıt olmayacağı öngörülüyor. 

TÜRKÖZÜ ANA ÖLÇÜM İSTASYONU DA BAKIMA GİRECEK

Duyuruya göre ayrıca, İletim Şebekesine teslimatının diğer bir Giriş Noktası olan Türkgözü Ana Ölçüm İstasyonunda Botaş tarafından bakım-onarım çalışmaları planlanıyor. Bu nedenle, 14-31/08/2021 tarihleri arasında (18 Gaz Günü) anılan Giriş Noktasından sınırlı miktarda ve sadece ay öncesinden planlanan ve yaklaşık 0,5 milyon Sm3/gün kadar doğal gaz alımı yapılabilecek. Bu nedenle, söz konusu tarihlerde Türkgözü Giriş Noktasını ve ilgili Transfer Noktalarını kullanan Taşıtanlar tarafından anılan miktar üzerinde TMB programı oluşturulmaması gerekiyor. Diğer taraftan, planlı bakım-onarım çalışmaları süresince İletim Şebekesinde Arz-Talep Dengesi ile ilgili herhangi bir sorun öngörülmüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler