1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Serrac: Libya petrol limanlarının açılması için baskı yapılmalı

Serrac: Libya petrol limanlarının açılması için baskı yapılmalı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, yabancı güçlerin petrol limanlarının kısa sürede açmaları için Hafter üzerinde baskı yaratmalarını istedi.

Serrac: Libya petrol limanlarının açılması için baskı yapılmalı

Enerji Günlüğü - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac, yabancı güçlerin petrol limanlarının kısa sürede açmaları için Hafter üzerinde baskı yaratmalarını istedi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac Berlin zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, Hafter’in limanların yeniden açılması için petrol gelirlerinin yeniden dağıtılması taleplerinin reddedildiğini hatırlatarak, “Yabancı güçlerin petrol limanlarının kısa sürede açılmaları için Hafter üzerinde baskı yaratmalarını umuyorum” dedi.

Hafter’in kilit konumdaki bazı limanları kapatmasına tepki gösteren Serrac, yabancı güçlerin Hafter’e baskı uygulayıp bunları açtırmazsa bunun korkunç bir sonucu olacağını söyledi. Serrac, “Eğer böyle devam ederse durum felaket bir hal alacak. Umarım yabancı ülkeler bu konuyu yakından takip eder” dedi.

HAFTER İLE BİR DAHA MASAYA OTURMAYACAĞIZ

Berlin Zirvesi’nden çıkan ateşkes ve siyasi görüşmeler çağrısına saygı duyduklarını belirten Serrac, “ Ancak Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız" açıklamasında bulundu.

Avrupa'nın güney kapısı konumunda olan ve zengin petrol kaynakları ile öne çıkan Libya, özellikle Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle birlikte kilit ülke haline geldi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler